211.10.10.100
ποντίκια

μυοκτονία: κατασταλτικές εφαρμογές κατά των τρωκτικών

ποντίκια
ποντίκια
Γενικά

Οι αρουραίοι και τα ποντίκια είναι το πιο γνωστά και το πιο διαδεδομένα τρωκτικά στον κόσμο.
Τα συχνότερα είδη που συναντάμε είναι :
α. Το γρί-καφέ ανοιχτό ποντίκι, γνωστός ως οικόσιτος (Mus musculus)
β. Ο μαύρος αρουραίος στέγης, γνωστός ως καραβίσιος (Rattus rattus)
γ. Ο καφέ-μάυρος αρουραίος των υπονόμων, γνωστός ως νορβηγικός (Rattus norvegicus)

Οι αρουραίοι είναι παμφάγοι με μία πλούσια γκάμα ειδών τροφής. Η διατροφή τους αποτελείται απόδημητριακά, σπόρους, ξηρούς καρπούς, κρέας, αυγά, γαλακτοκομικά προϊόντα ακόμα και σοκολάτα. Οι αρουραίοι τρώνε συνήθως ότι βρουν μπροστά τους και θα επιτεθούν μόνο όταν πεθαίνουν από την πείνα. Ωστόσο, δεν είναι απίθανο ένας αρουραίος να επιτεθεί ακόμη και σε ένα σκύλο ή μια γάτα όταν βρίσκεται σε αυτοάμυνα.
Οι αρουραίοι αναπαράγονται γρήγορα. Το θηλυκό μπορεί να γεννήσει μέχρι και 24 νεογνά και η εγκυμοσύνη τους διαρκεί μόλις 28 ημέρες.
Τα ποντίκια τρώνε συνήθως φρούτα και δημητριακά και έχουν μικρή ανάγκη σε νερό. Κάνουν έντονους θορύβους όταν ροκανίζουν ένα έπιπλο ή μασουλάνε την τροφή τους. Τα ποντίκια είναι ξενιστές για τους ψύλλους, οι οποίοι με τη σειρά τους μπορεί να μεταδώσουν διάφορες ασθένειες.

Εφαρμογή

Αν το σπίτι σας, η επιχείρησή σας και γενικότερα οι εγκαταστάσεις σας αντιμετωπίζουν πρόβλημα, το ειδικό συνεργείο της Clemic Services εφαρμόζει αποτελεσματικά προγράμματα μυοκτονίας, χρησιμοποιώντας με ασφάλεια τα κατάλληλα σκευάσματα, που δεν σκορπίζουν από τον αέρα και δεν αλλοιώνονται από την υγρασία.
Ο έλεγχος και η καταπολέμηση των τρωκτικών, γίνεται με χρήση δολωματικών σταθμών (σε επιλεγμένα μέρη του χώρου κάλυψης, με ειδικές σημάνσεις προστασίας για τον άνθρωπο, αφού βεβαίως γίνει ο λεπτομερής έλεγχος του χώρου και δραστηριότητας των ποντικιών. Σε επαγγελματικούς χώρους παραγωγής τροφίμων δεν χρησιμοποιούνται δραστικές χημικές ουσίες, αλλά μηχανικές παγίδες σύλληψης και εξουδετέρωσης.
Αναλόγως την συχνότητα εμφάνισης στους χώρους, (οικιακοί ή επαγγελματικοί), καθώς και κατά προσέγγιση αριθμός τους, συνιστάται η ανάλογη περιοδικότητα της εφαρμογής. Τα ίδια στοιχεία, καθορίζουν την παράμετρο που θα χρησιμοποιηθεί από το εξειδικευμένο συνεργείο μας.
Την αποτελεσματικότητα των εφαρμογών την επιμελείται το επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό της Clemic Services, διαθέτοντας το απαραίτητο γνωστικό υπόβαθρο και χρησιμοποιώντας σύγχρονες και ασφαλείς τεχνικές εφαρμογών, σε εναρμόνιση με τα πρότυπα ποιότητας και ασφαλείας ISO και HACCP.

Έκδοση πιστοποιητικού

Με το πέρας της μυοκτονίας παραδίδεται ανάλογο πιστοποιητικό, όπως ορίζεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς και συμβουλές για την πρόληψη της επανεμφάνισής τους.

Οι εφαρμογές αφορούν

Τα εξειδικευμένα συνεργεία της Clemic Services, με την πολύχρονη εμπειρία τους και την επιστημονική τους προσέγγιση στην αντιμετώπιση εμφάνισης των ανεπιθύμητων επισκεπτών, αναλαμβάνουν με εγγυημένο αποτέλεσμα την μυοκτονία των τρωκτικών, σε χώρους όπως:
-Μονοκατοικίες
-Διαμερίσματα
-Γραφεία
-Καταστήματα
-Σχολεία
-Παιδικοί σταθμοί
-Νοσοκομεία
-Χώροι ομαδικής διαβίωσης
-Επιχειρήσεις παντώς τύπου

Πληροφορίες

Για εφαρμογές μυοκτονίας ή περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού, παρακαλώ επικοινωνήστε με την Clemic Services
Τηλ.: 211 10 10 100

Clemic Services – εταιρεία του Ομίλου Clemic

ποντίκια

Τestimonials: Μαρτυρίες πελατών μας

Η επένδυση που έχω κάνει και το όνομα που έχω φτιάξει στην αγορά της εστίασης, δεν μου επιτρέπει να παίζω με την υγεία των πελατών μου και φυσικά το μέλλον των παιδιών μου. Διαισθανόμενος όλα αυτά, εδώ και πολλά χρόνια, σχεδόν δώδεκα… συνεργάζομαι άψογα με την εταιρία Clemic, για θέματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και δεν σας κρύβω ότι αυτό που μου κάνει μόνιμα εντύπωση, είναι ότι σχεδόν κάθε χρόνο γίνονται και καλύτεροι, χρησιμοποιώντας νέα βιολογικά σκευάσματα και σύγχρονες μεθοδολογίες με κάθε φορά άριστα αποτελέσματα! Είναι πολύ σημαντικό να αγαπάς την δουλειά σου… και αυτοί το κάνουν!

Χαράλαμπος Α. – ιδιοκτήτης εστιατορίου

Διαβάζοντας σε ένα ενημερωτικό site ότι στα Χανιά, ένας νεαρός είχε εμφανίσει λεπτοσπείρωση, νόσο που μεταδίδεται από ποντίκια, πέραν της λύπης μου δραστηριοποιήθηκα ώστε να βρώ το κατάλληλο συνεργείο μυοκτονίας. Η περιοχή που μένω είναι γεμάτη από χώρους εστίασης και έπρεπε να δράσω προληπτικά για μένα και τα παιδιά μου! Η συνεργασία με την Clemic Services με άφησε πολύ ευχαριστημένη, φυσικά εκ του αποτελέσματος και όσον αφορά τις οικονομικές της προσφορές. Είμαι ευχαριστημένη και το κυριότερο ήσυχη για την υγεία των παιδιών μου.

Τερέζα Ν. – ιδιοκτήτρια διαμερίσματος

Εργάζομαι ως υπεύθυνος αποθήκης τροφίμων. Η αλήθεια είναι ότι όσες υγειονομικές προφυλάξεις κι αν παίρνουμε εγώ και το προσωπικό, η ιδέα τρωκτικών και όλων των μολυσματικών ασθενειών που κουβαλάνε, μας καθιστά υπόχρεους στην συχνή προληπτική μυοκτονία. Θα ήταν τραγικό να αδιαφορίσουμε. Έτσι λοιπόν η εταιρία συνεργάστηκε διεξοδικά με την Clemic και σας διαβεβαιώνω ότι κάνουν πολύ καλή δουλειά, με επιστημονικό τρόπο και πολύ προχωρημένη μεθοδολογία. Εύγε!

Νικόλαος Κ. – υπεύθυνος αποθήκης τροφίμων

ποντίκια

Διαβάστε εδώ

Please wait...